Uutisia ja ajankohtaisia tapahtumia

31.8.2021

Vainikkala, liikennepaikan osa; Vainikkala Asema (Vna)

Uusi valaistus ollut jo jonkin aikaa käytössä, mutta iltojen pimetessä viimeinkin päästiin toteamaan ratapihan valaistus-uudistuksen onnistunut lopputulos! Kyseisellä liikennepaikan osalla pääsee nyt työskentelemään turvallisesti ja varmasti ei valaistuksen puutteesta esteisiin törmäile.

Katselmuksen aikana oli usvaa ja pientä tihkusadetta, mutta kuten kuvista voi todeta, niin se ei valaistuksen toimivuutta paljoa häirinnyt.


3.4.2020

IsaCon Laine Oy täyttää tänään 3 vuotta! Joten on aika laittaa tilannepäivitystä kuinka tämä aika on vierähtänyt…

Kolme vuotta sitten oli rautatierakentamisessa kiireistä aikaa ja hommia oli kaikilla jopa yli omien tarpeidensa. Hallituksen myöntämän korjausvelkapaketin töitä tehtiin kovalla tahdilla. Suurin työmaa IsaCon:lla oli tällöin  korjausvelkaohjelman OH1 ”Vainikkalan turvalaitejärjestelmän uusiminen” (tästä juttu alla).  Kun korjausvelkapaketin työt saatiin tehtyä, se ei vielä tarkoittanut, että kaikki on valmista – vaan tämän jälkeen urakoiden loppuunsaattaminen jatkui vielä pitkään.

Korjausvelkapaketin töiden jälkeen kesällä 2019 olikin hiukan hiljaisempaa aikaa. Työkanta oli tällöinkin riittävällä tasolla ja työpäivää pystyi tarvittaessa jopa lyhentämään tarpeen mukaan – kunnes taas syksyllä 2019 tilauskanta täyttyi ja päivät pidentyivät välillä jopa turhan pitkiksi.

Talvi 2019-2020 onkin ollut rauhallisempaa aikaa – suunnitellut työt ovat siirtyneet eteenpäin, mutta onneksi edelleen peruskuorma on pysynyt hyvällä mallilla. Onneksi ei ole tarvinnut itselleen suunnitella yt-neuvotteluja ja lomautuksia 😉

Tämäm hetkisiä työn alla olevia projekteja ovat Klaukkala-Nurmijärvi välillä tietelematiikan rakentaminen, Vainikkalan ratapihan aluevalaistuksen uusiminen ja näiden lisäksi on pari pienempää turvalaitehommaa.

Alun 24/7 innostuksen jälkeen pikkuhiljaa on alkanut oppia jättämään kotona tietokoneen kaivamista kassista vähemmälle – viikonloput alkavat jo olemaan melko vahvasti tietokonevapaata aikaa – iltaisin tulee kuitenkin edelleen satunnaisesti kotonakin töitä tehtyä. Myös harrastuksille ja vapaa-ajan toiminnalle on löytynyt jonkin verran aikaa – talkootyötä tehdään junnufutiksen parissa joukkueiden taustatiimeissä ja harrastuksista rakkaimpana on tällä hetkellä boulderointi – myös silloin tälllöin yritetään juokusulenkillä piipahtaa.

Tällä hetkellä elämme poikkeuksellisia aikoja Koronaviruksen (COVID-19) jyllätessä ympäri maailmaa. Toivotaan, että saadaan tuo maailmaa vahvasti sekoittava tauti selätettyä ja nousemme tästä katastrofista entistä vahvemapana uuteen vahvempaan maailmaan ennen kesää! Toivon samalla kaikille yhteistyökumppaneille ja ystäville terveyttä ja aurinkoista kesää 2020!!!

-Jarkko-


16.11.2018

Now it´s done!!! Viimeinkin Vainikkalan turvalaitejärjestelmän käyttöönotto saatiin valmiiksi!!!

IsaCon Laine Oy oli tiiviisti mukana projektissa rakentamisesta käyttöönoton valmistumiseen. Kuitenkaan työt eivät tähän lopu… ilman loppuun saatettuja viimeistelytöitä lopputulos ei täytä erinomaisen kriteereitä!

2016 lyötiin kuokka maahan loka-marraskuun vaihteessa kaapelireittejä rakentaen. Pakkaset alkoivat juuri pari päivää aikaisemmin ja routa oli päässyt jo melkoisen syvälle. Siitä asti on jatkuvaa rakentamista kohteessa ollut.

Käyttöönotot kestivät kuusi viikkoa ja käyttöönottovuoroja oli kaikkiaan 25, josta neljä ensimmäistä viikkoa yötöitä. Käyttöönotto oli Suomen rautatiehistorian yksi vaativimmista käyttöönotoista – ainakin kaikille mukana olleille se oli työhistorian vaativin käyttöönottosuorite. Vaativuutta lisäsi vilkas tavaraliikenneratapiha, jossa kaksi erillistä tavararatapihaa, joiden liikennöinti ristiin pääraiteen yli. Venäjän rajaliikenne, niin henkilöliikenteen kuin tavaraliikenteen osalta. Kaiken lisäksi vanha asetinlaite oli 1970-luvulta Venäläistä huipputeknologiaa oleva vapaakytkentäinen releasetinlaite, joka oli Suomessa viimeinen laatuaan. Koko Suomesta löytyi ainoastaan yksi henkilö, kuka tunsi laitteen toiminnan läpikotoisin.

Tästä kaikesta huolimatta saatiin käyttöönotot suoritettua ilman yhtään vakavaa myöhästymistä tai muutakaan suurempaa liikennehaittaa. Käyttöönotoissa korostui osapuolten kesken erinomainen yhteistyö, avoimuus ja halu yhteisen tavoitteen saattamiseksi.

Uutinen aiheesta asetinlaitetoimittaja Mipron sivuilta (www.mipro.fi); ”Yksi rautatiehistorian haastavimmista käyttöönotoista päätöksessä”.

Uutinen aiheesta Liikenneviraston sivuilta (www.liikennevirasto.fi); ”Suomen ja Venäjän raja-asema Vainikkalan vaativa turvalaiteprojekti onnellisesti maaliin”.

Uutinen aiheesta Lappeenrannan paikallislehdestä (www.lappeenrannanuutiset.fi); ”Vainikkalan vaativa turvalaiteprojekti saatiin maaliin – hankkeen hintalappu noin 21 miljoonaa”.


21.6.2018

Olemme toiminnassamme ottaneet huomioon 25.5.2018 voimaan astuneen EU:n tietosuoja-asetuksen GDPR-mukaiset vaatimukset. Asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden ei tarvitse osaltaan olla huolissaan henkilötietojensa puolesta IsaCon Laine Oy:n toiminnassa!


6.6.2018

Laadukas toiminta jatkuu – kesäkuusta 2018 lähtien vielä ulkopuolisen instanssin varmentamana! IsaCon Laine Oy:lle on myönnetty 5.6.2018 alkaen RALA-sertifikaatti. Asiakas voi olla varma, että yritys toimii luodun laatujärjestelmän mukaisesti ja tuottaa asiakkaalle laadukasta rakennuttamis- ja valvontapalvelua, kuitenkin pienen yrityksen mahdollistamalla joustavalla toiminnalla!


14.2.2018

Olemme tehneet IT-palvelusopimukset Kouvolalaisen Plus Verkot Oy kanssa (www.plusverkot.fi).

isacon.fi web-palvelut ja yrityksen IT-tuki siirrettiin Plus Verkkojen osaaviin käsiin tammi-helmikuun vaihteessa. Aikaisemmin esiintyneet häiriöt palveluissa ovat nyt selätettyjä ja laitteet & järjestelmät toimivat ilman suurempia ongelmia. IsaCon Laine Oy:n henkilökunta voi nyt täysipainoisesti keskittyä oman osaamisalueensa töihin, kun IT-osaaminen on varmoissa ja luotettavissa käsissä!!!


12.1.2018

IsaCon Laineen yritystarinasta lyhyt artikkeli Kouvola Innovationin sivuilla – käy lukemassa!

Juttu julkaistu Kinnon nettisivuilla ja paperiversion julkaisu myöhempänä ajankohtana.

https://www.kinno.fi/article/kinnon-yrityspalvelut-auttaa-yrittajia-joka-vaiheessa


8.1.2018

Internet-sivut jälleen toiminnassa!

Jouduimme ilkivallan kohteeksi ja sivut korruptoituivat… joku ystävällinen taho alkoi käyttämään sivuja väärään tarkoitukseen. Sivuilta löytyi ranskankielisiä luottokortin maksuohjeita – eli en ole bisneksiäni vielä Ranskaan laajentanut.

Toivotaan ettei toiste tallaisen hyökkäyksen kohteeksi jouduta!!!


24.10.2017

IsaCon Laine Oy tukee junioriurheilua ja on tiiviisti mukana varsinkin nousevassa trendissä olevan tyttöfutiksen parissa. Kuulumme FC Peltirumpu Tytöt yhteistyökumppaneihin.


Lisätietoja:

Käy tutustumassa tarkemmin Facebookissa FC Peltirumpu Tytöt tai nettisivuilla www.fcpeltirumpu.com/joukkueet/tytöt/t06-07/yhteistyokumppanit!


18.10.2017

IsaCon Laine Oy tekee hyvää! Panostimme hyväntekeväisyyteen ostamalla HIFK Fotbollin edustusjoukkueen pelipaidan, jolla joukkue pelasi 12.10.2017 PS Kemiä vastaan Roosa nauha -teemaottelun. Pelipaidat kaupattiin Huuto.net kautta. Tästä paidasta oli tiukkaa huutoa ja hinta nousi melkoisesti, mutta hyväntekeväisyyden takia ei kisaa jätetty kesken. HIFK Fotboll lahjoittaa pelipaitojen huutokaupan tuotosta puolet Syöpäsäätiön Roosa nauha 2017 -keräykseen! (https://roosanauha.syopasaatio.fi/). Tarkemmin tietoa löytyy Facebookista, käy tutustumassa lisää https://www.facebook.com/IsaConLaine.

16.10.2017

Sivut päivitetty näyttämään ulkoasulta nykypäivän kriteereitä (ainakin sitä on kovasti yritetty) 😉